четвъртък, 10 декември 2015 г.

ПОКАНА: Коледни изяви на формации от НЧ "Дръстър-2012"

В предстоящите дни преди Коледа две от най-активните формации на НЧ "Дръстър-2012" ще вземат участие в празничните културни събития, организирани от Община Силистра и под патронажа на кмета д-р Юлиян Найденов.


На 16 декември, 2015 г. в голямата зала на Община Силистра Балет "Б2" заедно с Детската музикална студия „ДО РЕ МИ” ще представят  концерт- спректакъл "Писмо до Дядо Коледа”. Талантите на г-жа Боряна Кьосева (ръководител на „Б2”) и на г-жа Бонка Скрочелиева (ръководител на „ДО РЕ МИ”)  смятат да пленят публиката с музика и танци и да зарадват и стоплят сърцата на своите почитатели.

На 20 декември, 2015 г., отново в голямата зала на Община Силистра,  ще се проведе XXI Общински фестивал на коледарските групи "Стани нине, господине", в който участие ще вземе мъжката певческа група към НЧ "Дръстър-2012". Фестивалът се провежда ежегодно в дните преди Рождество Христово (Коледа). Участниците са разделени на две категории: обредни групи – изпълняват ритуала "Посрещане на Коледари в дома" и певчески групи – изпълняват песни и благословия. Групите следва да съобразяват своите изпълнения с характерния за Добруджа обичай включтелно музикален съпровод, речитатив, персонажи и др. Фестивалът се журира от специалисти в областта на фолклора и етнографията.

Настроението е гарантирано заради прекрасните музика и танци и светлината на коледния дух. Очакваме Ви.  

~~~~~~~~~~~~~~
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар