понеделник, 21 декември 2015 г.

Силни изяви на НЧ "Дръстър-2012" в края на 2015 година

В края на 2015 г. с две участия на свои формации, НЧ "Дръстър-2012" подари на обществеността на Силистра красота и изящество, светлина и надежда за Коледните и Новогодишни празници. 

С двете си изяви и този път ръководителите на групите показаха, че когато се ангажират с подготовка на спектакли и изпълнения, без съмнение те ще бъдат интересни и различни, провокативни и впечатляващи. 

Снимка: Елена Чернева
Балет "Б2" и Боряна Кьосева в компанията на Музикална студия "ДО-РЕ-МИ" представиха изключително красив балетен и музикален спектакъл. И този път видяхме интересни танци, гъвкави и изразителни във своите жестове и движения балерини. 
След успехите и редицата спечелени награди от "Б2" и "ДО-РЕ-МИ" през 2015 г., несъмнено спектакълът бе вид "равносметка" за изминалата година и поредното доказателство за неуморната и системна работа на Боряна Кьосева и на Бонка Скорчелиева.  



Снимка: Йордан Георгиев
С очаквано силно сценично присъствие, Коледарската група към НЧ "Дръстър-2012"  взе участие в традиционния Коледарски фестивал в Силистра, като зае почетното 3то място в раздела за певчески групи. Публиката в голямата зала на Община Силистра се превърна в голямо семейство, което посрещна своите чакани добри гости коледари, а те от своя страна им попяха и ги благословиха. Групата с ръководител Георги Гебешев представи три коледарски песни - "Събрали са'й събор момци", "Запалил са'й зелен синур" и "Припаднала'й темна мъгла, Дойнеле". 
Коледарите показаха, че самодейността е сигурен начин традиционните български фолклорни обичаи да се пазят, почитат и предават на поколенията. 

Вижте снимки и видео от участието на Коледарската група в Коледарския фестивал '2015:

Няма коментари:

Публикуване на коментар