вторник, 14 април 2015 г.

Великденски концерт с участието на Ансамбъл "Добруджа" в Българския културен институт в Будапеща

Великденски концерт с участието на талантите от фолклорен ансамбъл „Добруджа“ (Силистра) с главен художествен ръководител Димитър Джамбазов, Балет „Импулс“ (Русе), вокална формация „Вива тийнс“ (Тутракан) и вокална група „Приста“ (Русе) се състоя вечерта на 8 април, 2015 г. в Будапеща в сградата на Българския културен институт. 

Концертът бе подарък за множеството българи, живеещи в Унгария и дошли да се насладят на изпълненията на момчетата и момичетата от групите. Ансамбъл "Добруджа" изпълни традиционни Добруджански танци.
Всички участници успяха да докоснат нашите сънародници в навечерието на Великден  - имаше сълзи, имаше вълнения, имаше танци, имаше аплодисменти, имаше Българска енергия. 
По-рано в същия ден ансамбъл "Добруджа" взе участие и в програмата на „Дни на България“ с фолклорна танцова програма в Централните Хали на Будапеща. Освен дошлите специално българи и много случайно преминаващи унгарци и гости на града аплодираха таланта на нашите танцьори и се хванаха на Добруджанско право хоро.
Преди да се завърнат обратно в България, децата и техните ръководители пътуваха до Виена и разгледаха забележителностите на града. 

"УНГАРИЯ-БУДАПЕЩА И АВСТРИЯ-ВИЕНА, ПРЕКРАСНИ ЕМОЦИИ И ХУБАВИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ", сподели Димитър Джамбазов след завръщането си в Силистра.

 Снимки: Г. Димитрова и Д. Джамбазов


 
 





Няма коментари:

Публикуване на коментар