събота, 4 април 2015 г.

Възможности за финансиране на читалищата от фондове на ЕС в настоящия програмен период 2014-2020

Областният информационен център Силистра и Регионалния експертно-консултативен и информационен център "Читалища" Силистра проведоха съвместна  информационна среща с представители на читалищата в областта във връзка с възможностите за финансиране в програмния период 2014-2020

Около петдесет представители на читалища от област Силистра се включиха в срещата на 2 април, 2015 г. на тема „Акценти 2014-2020 - възможности за читалищата в област Силистра“. Срещата стана факт в залата на ОИЦ Силистра с участието на г-н Младен Минчев – заместник областен управител, който поздрави включилите се във форума за усърдието им при подготовката и реализацията на проекти.

Мария Неделчева (РЕКИЦ Силистра)
и Димитър Джамбазов (НЧ "Дръстър-2012")
по време на срещата
На практика участващите представляват почти половината от работещите 105 читалищни структури в област Силистра, които са евентуални бенефициенти и целеви групи и в бъдещи проекти“, коментира от името на организаторите Мария Неделчева, старши експерт в РЕКИЦ „ЧиталищаСилистра.
От името на екипа на ОИЦ Силистра - г-жа Елена Стоянова представи пред аудиторията одобрените оперативни програми за новия програмен период 2014-2020, както и предстоящите процедури за кандидатстване с проекти през 2015 г. „Припомнихме си заедно основните стъпки при подготовката и разписването на проектни предложения и обсъдихме възможностите за читалищата в това отношение“, обясни Стоянова.
 
Предоставени ни бяха две презентации, разработени и представени от ОИЦ Силистра  на срещата, които може да разгледате тук: "Акценти 2014-2020" и  "Как да превърнем добрата идея в проект".
 
~~~~~~~~~~~ 
Областен информационен център - Силистра е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по проект на Община Силистра №BG161PO002-3.3.02-0005-C0001. Адресът на  ОИЦ - Силистра е: гр.Силистра, ул.„Симеон Велики" 49 (сграда на Художествената галерия - вход към Куклен театър), тел. 086 822 012,  e-mail: oic_silistra@abv.bg.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар