четвъртък, 3 септември 2015 г.

Международно участие на Ансамбъл "Добруджа" и НЧ "Дръстър-2012"

Участие на Ансамбъл "Добруджа" и НЧ "Дръстър-2012" Силистра в Летните културни празници в община Иматия, регион Централна Македония (Гърция) 28-30 август, 2015 г. и във Фестивал на изкуствата "Балканска среща" в Солун, община Неаполис и Сикиес 30/08-01/09, 2015 г.
 
Фестивалът "Балканска среща" (Βαλκανική Πλατεία / The Balkan Square) се провежда ежегодно в края на август и началото на септември  от община Неаполис и Сикиес в Солун от 2000 г.  Целта е да се съберат заедно хората от балканските страни, за да оставят в миналото това, което ги е разделяло и оптчуждавало във времето. Участниците от Балканите през годините са доказали, че балканските хора могат да обединяват своите разнообразни култури чрез културата, литературата, танците, музиката, пеенето и изкуствата и че Балканите могат да бъдат общ дом за всички нас, които да работим заедно за постигане на целите си и да няма неща, които да ни разделят.
Фестивалът "Балканска среща" е спечелил любовта на жителите и гостите на Солун и това се доказва всяка година от големия брой участници и публика на площадите в града. 
30.09.2015 г., Площад Еринис, Неаполи/Солун/Гърция '2015

Летните културни празници в регион Иматия се провеждат под патронажа на кмета на общината г-н Тасос Карамбацос. Събитието съвпада с края на кампанията по прибиране на прасковите, с които този регион е добре известен предвид много добрите климатични и почвени условия. Тук се отглежда сортът "Науса", който е включен в регистъра на продуктите с традиционно специфичен характер и със защитено географско наименование и произход съгласно решение на Европейската комисия.


Видео от програмата на Ансамбъл "Добруджа" и НЧ "Дръстър-2012" Силистра
на 28 и 29 август, 2015 г. в Науса, Иматия/Гърция
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар