петък, 2 август 2013 г.

Клуб за народни танци "Добруджа-2012" ще участва във Фолклорния събор "ЛИПНИК 2013"

Тази година съборът ще се проведе на 3 и 4 август, 2013 г. под мотото „Да се хванем на хорото, на Текето под небето“.

Поредната изява на клуб за народни танци "Добруджа-2012" за този сезон ще бъде в Третия народен събор на клубовете за народни хора „Липник 2013”.  Съборът ще се проведе в живописния Лесопарк „Липник” (Текето) край село Николово, община Русе. Фестивалът се провежда в рамките на традиционния празник на село Николово, посветен на Св. Илия и Ден на отдиха на град Русе. Организатори са Кметство с. Николово (община Русе), Народно читалище „Пробуда 1901 г.” и клуб по български народни танци "Чанове" (Русе). 

Участниците в събора ще бъдат любителски групи и клубове по народни танци и хора от цяла България. Мероприятието няма конкурсен характер, но се очаква да бъдат присъдени специални и поощрителни награди в общ размер 1100 лева. 

Заедно с редица други клубове от Североизточна България, представители на сдружения, читалища, клубове, граждански организации и други, очакваме да допринесем за обогатяване на културния живот в региона и да привлечем и приобщим голям брой от участниците и публиката за популяризиране на автентичните  Добруджански танци. Очакваме също с участието си да разширим мрежата от клубове и организации, наши съмишленици и партньори за осъществяване на целите за  опазване, възстановяване, развитие и популяризиране на българските фолклорни традиции. 
Клуб народни танци "Добруджа-2012" продължава да разнообразява дейността и затвърждава позициите си на гражданско сдружение за утвърждаване и разпространение на традициите и културата на Добруджанския край.

Няма коментари:

Публикуване на коментар