понеделник, 26 септември 2016 г.

Море от награди за НЧ "Дръстър-2012" от НФФ "Море от ритми" - Балчик '2016

С две първи места и статуетки за отлично представяне щастливи и удовлетворени се завърнаха двете формации на НЧ "Дръстър-2012" от Фестивала "Море от ритми" '2016. 



В най-малката възрастова група за "обработен фолклор" децата от Ансамбъл "Дръстър" бяха без конкуренция сред участниците и грабнаха първото място - статуетка и парична награда. 










В раздел "клубове" самодейците от Клуб за народни хора "Дръстър" изиграха румънско хоро и опас и право хоро и също бяха наградени със статуетка и парична награда за първо място, споделено с други клубове.


















И двете формации получиха ваучери от MakFolk Association, организатор на Folklore Festival в цяла Европа, за преференциално участие в своите фестивали по избор. Ваучери получиха и всички участвали във фестивала състави и клубове - призьори. 

Хореографът на двете формации - г-н Димитър Джамбазов получи индивидуална награда за постижения в хореографската работа. За "най-добър хореограф" журито на Фестивала присъди награда на Мъгърдич Астхигян, ФТС "Зора" при ОМД гр. Русе

Тази година участниците във Фестивала "Море от ритми" бяха над 1700, разделени в 4 категории: автентичен фолклор, обработен фолклор, професионалисти и клубове за народни хора. Събитието е с конкурсен характер и се организира от Сдружение с нестопанска цел “За Балчик” с подкрепата на Община Балчик под патронажа на кмета Николай Ангелов. 

Изпълненията бяха оценявани от жури с председател проф. Даниела Дженева – зам.-ректор на АМТИИ – Пловдив и гл.худ.р-л на професионален ансамбъл “Тракия”  и членове: 
- проф. Антон Андонов, зав. катедра “Хореография” в АМТИИ – Пловдив, 
- Денислав Кехайов – народен певец и директор на професионален ансамбъл “Пирин” Благоевград, 
- доц.д-р Николай Ников – научен сътрудник I-ва степен към БАН, доктор по музикално и танцово изкуство.  разпределиха наградния фонд и оцениха русенския клуб по български хора “Нашенци” със споделена 1-ва награда в раздел Клубове.


Вижте видео от изпълненията:


Няма коментари:

Публикуване на коментар