понеделник, 20 май 2013 г.

Клуб за народни танци „Добруджа-2012” дефилира в „Парад на изкуствата - Силистра”


Клуб за народни танци „Добруджа-2012” дефилира на 18 май, 2013 г. с най-новите народни добруджански носии, ушити със средства по проекта „Парад на изкуствата - Силистра”*, осъществяван от Община Силистра. 



Дефилето се състоя в рамките на заключителния концерт-хепънинг и премина от църковния храм „Св. Св. Петър и Павел” до централния площад, а от там през градската градина до лятната сцена, реновирана също със средства по проекта. Шествието бе прекъсвано спонтанно неколкократно за изиграване на хора пред погледите на разхождащите се граждани и гости на града.



В концерта на лятната сцена се изявиха общо 29 участници. Представени бяха на публиката и специално ушитите със средства на проекта носии – добруджански, арменски, турски и ромски. Носиите са предназначени за ползване от различни фоклорни състави и клубове, включително и от клуб „Добруджа-2012” и формациите на читалище „Дръстър-2012” във връзка с техните изяви и участия. Хепънингът завърши със светлинно шоу.



Видео от участието

Вижте снимки и видео от дефилето и концерта, както и видео от участието на клуба за народни танци „Добруджа-2012".


********
Проект „Парад на изкуствата – Силистра” BG161PO001/1.1-10/2010/023 се реализира от Община Силистра с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 519 977 лв. Целта на проекта е да се засили ролята на културата като катализатор за осигуряване на подходяща и ефективна културна среда допринасяща за устойчивото развитие на община Силистра. Изпълнението на дейностите стартира през 2011 г.  През 2013 г. иновативното културно събитие се осъществява под мотото „Силистра - люлка на древни цивилизации”.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар