неделя, 18 юни 2017 г.

Клуб за народни хора "Добруджа" при НЧ "Дръстър-2012" в "Царството на водните лилии"

Уникално място - уникален "Празник на водните лилии" в 

Малък Преславец! 

Снимка: НЧ "Дръстър-2012"

На 17 юни, 2017 г. на брега на езерото край Малък Преславец - известно като "Царството на водните лилии", се проведе уникален фолклорен "Празник на водните лилии". Сцената е разположена на самия бряг на езерото и всеки от публиката има възможност да се наслаждава на необичайно екзотични и красиви гледки - фолклорни изпълнения на фона на снежно-бялото великолепие на най-голямата цъфтяща колония (46 дка) на бяла водна лилия (Nymphaea alba) в България. 

Клуб за народни хора "Добруджа" при НЧ "Дръстър-2012" участва в празничната програма с изпълнение на Дуна иде, Стамена, Трей пазеще, Право хоро и Oпас. Участваха още над 20 самодейни състави от Североизточна България.  

На празника присъстваха и поднесоха поздравления към участниците и публиката Областният управител на област Силистра - г-н Ивелин Статев, Кметът на Община Главиница - г-н Неждет Джевдет и Кметският наместник на с. Малък Преславец - г-жа Галина Ангелова. 

Облачното време не попречи на настроението и чудесната организация на домакините от НЧ "Й. Йовков" с. Малък Преславец и Община Главиница.

Вижте още снимки и видео от участието.


Няма коментари:

Публикуване на коментар