сряда, 25 март 2015 г.

Димитър Джамбазов е новият Председател на НЧ "Дръстър-2012"

В навечерието на празника Благовещение на 24.03.2015 г.  на провелото извънредно общо отчетно-изборно събрание на Народно читалище „Дръстър-2012” за Председател бе избран Димитър Димов Джамбазов.

Елмира Николова остава член на настоятелството и ще работи усърдно по целите на читалището.  

Членовете на Общото събрание бяха запознати с докладите за изпълнение на календарния план и на бюджета за 2014 г. и приеха новите календарен план и бюджет за 2015 г. Едно от най-важните неща, случили се през 2014 г., със значение за развитието на читалището в следващите 10 години е предоставянето на материална база и земеделски земи. Материалната база се намира на ул. "Христо Смирненски" №2 и изисква сериозен ремонт и обновяване, за да бъде превърната в истински културен център. На този етап читалището ще търси спонсори, дарители и финансиращи програми с възможности за осъществяване на реновацията, а членовете на читалището са готови да участват със собствен труд и време. Надяваме се обновяването на сградата да влезе и в плана за развитие на Община Силистра, за да може да се търси финансиране по оперативните програми за 2014-2020 съвместно и поотделно. 
Освен нуждата от сериозен ремонт на този етап допълнително затруднение поражда и високата сума за  местни данъци и такси при отдаването за ползване на материалната база. При годишен бюджет за 2014 г. от малко над 9 200 лева, дължимата сума за МДТ към Община Силистра за отдаването е 7 800 лева - или 84% от бюджета на прохождащото НЧ "Дръстър-2012" и 120% от предоставената ни за 2014 г. държавна субсидия от 6400 лева. 
Димитър Джамбазов
Новоизбраният Председател заяви, че ще даде максимум от своите усилия за доброто бъдеще на НЧ "Дръстър-2012". Димитър Джамбазов е на 53 г., от гр. Силистра, завършил през 1986 г. специалност хореографска режисура и педагогика в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив. Към момента е главен художествен ръководител на Ансамбъл "Добруджа" и радетел за неговото съхраняване. В трудовата си кариера е бил преди всичко педагог и хореограф на няколко танцови ансамбли и фолклорни формации. От 2012 г. е хореограф и на клуба за народни хора към НЧ "Дръстър-2012". Приет е изключително добре в професионалните фолклорни и музикантски среди в България, познавач на българския фолклор и особено на Добруджанските народни танци и музика, приятел и поддръжник на почти всеки един народен изпълнител или музикант в област Силистра. Пожелаваме му успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар