петък, 7 ноември 2014 г.

С България в сърцето: ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ "КИТКА" - Виена (Австрия)

Ансамбъл "Китка"
През 2004 година две българки, водени от общата си любов кьм българския фолклор, решават спонтанно да организират своя група. Така във Виена се ражда любителския ансамбъл "Китка". Макар и непрофесионална, новосъздадената група постепенно намира своя път към сърцето и душата на българската общност във Виена и нейната популярност се увеличава. 
Постепенно ансамбъл "Китка" започва да празнува с близки и познати традиционни български празници, които неотменно преминават в атмосфера на неподправен ентyсиазъм с песни, танци и добро настроение. 
През месец септември, 2014, една "случайна" среща в Силистра между Маги и Димитър Джамбазов изпрати добруджанските танци в сърцето на Виена. Г-н Джамбазов бе поканен от Сдружението "Български ритми" да постави с ансамбъл "Китка" няколко танца от Добруджанската фолклорна област. Пребиваването премина неусетно за всички и остави сладки спомени за любителите на българския фолклор. И желание пак да се видят. 

Снимка за спомен от работното ателие през октомври, сн. Пламен Николов
Димитър Джамбазов: "Благодаря Ви още веднъж за себераздаването и професионалното отношение към работата и мен. Благодаря на ръководството и особено на Маги, която направи много и се раздаде, за да осъществим идеята за добруджански танц. Още веднъж Ви благодаря на всички и поздрави от Ансамбъл "Добруджа" - Силистра."


Пожелаваме на всички приятели на ансамбъл "Китка" здраве и успехи на сцените в Европа и по света! И Ви очакваме в България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар