сряда, 7 август 2013 г.

Грамота за клуб за народни танци "Добруджа-2012" за участие в третото издание на Фолклорното танцово надиграване "Да се хванем на хорото на Текето под небето"

С грамота за участието си в третото издание на Фолклорното танцово надиграване "Да се хванем на хорото на Текето под небето" край езерото Липник се завърна клубът за народни танци "Добруджа-2102".


 


Уменията на участниците от 18 клуба за български народни танци от цялата страна и един танцов клуб от румънския град Гюргево бяха оценявани от професионалноо жури в състав: Богдан Донев –хореограф, Кънчо Върбанов – хореограф, Велико Димитров – хореограф, Николай Колев – кмет на с. Басарбово, Мария Генова – кмет на с. Николово. Наградата на журито бе връчена на клуб „Сандровче” от с. Сандрово. Наградата на публиката отиде при бургаският клуб „Чанове”, а наградата на кмета на с. Николово взе клуб „Пъстър хоровод” от гр.Добрич. Най-ценното на фестивала се случи след края на официалното надиграване по време на фолклорната дискотека. Именно там бяха реализирани познанства, установени приятелства, планирани бъдещи съвместни изяви и създадени дълбоки устойчиви връзки между родолюбивите българи, пленени от омаята на народните танци. В края на вечерта в небето над Лесопарка „Липник“ бяха пуснати светещи фенери с послания.
 
Благодарим на Кметство с. Николово и клуб "Чанове" гр. Русе за прекрасната организация и гостоприемство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар